Ζωντανή αναμετάδοση από την αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού ΣυμβουλίουΕγγραφείτε στη λίστα
ενημέρωσης του Πολίτη για
άμεση πληροφόρηση των νέων
της Περιφέρειάς μαςΔημοσκόπηση
Σε ποιά θεματική ενότητα επιθυμείτε να εμπλουτιστεί το περιεχόμενο της Ιστοσελίδας μας
Υπηρεσίες της Π.Σ.Ε.
Έργα της Π.Σ.Ε.
Εξυπηρέτηση Πολιτών
Πολιτισμός
Πληροφορίες για την Περιφέρεια
Σε καμία
Αποτελέσματα

Εθνική Πύλη
Δημόσιας Διοίκησης "Ερμής"


Κόμβος Εκλογών
Κόμβος Εκλογών Π.Σ.Ε.

Τουριστικός Οδηγός Ν.Φθιώτιδας

Τουριστικός Οδηγός Π.Σ.Ε.


Κέντρα Εξυπηρέτησης ΠολιτώνΠληροφοριακό Σύστημα Ενημέρωσης Καιρικών Συνθηκών
του Δευτερεύοντος Εθνικού Οδικού Δικτύου της Π.Ε.Φθιώτιδας


Αρχική > Ν. Φθιώτιδας > Γενικά

Νομός Φθιώτιδας αποτελεί μία μικρογραφία της Ελλάδας με χαρακτηριστικές ομοιότητες του μέρους προς το όλο· στρατηγική θέση, έντονο ανάγλυφο, εύφορες εκτάσεις, θάλασσες, ιδανικό κλίμα και ποικιλία πλουτοπαραγωγικών πηγών και δραστηριοτήτων, συνεχής κατοίκηση από την αρχαιότητα, ιστορία και πολιτισμός. Στη μικρή "Ελλάδα", στο Νομό Φθιώτιδας, αρχίζει ένα μικρό οδοιπορικό!
* Αρχίζει εύκολα με το καλοκαίρι και την πρώτη σκέψη· καθαρή θάλασσα, γαλανός ουρανός, μεσογειακό φως και καλοκαιρινές απολαύσεις. Με πυξίδα τον αυτοκινητόδρομο Ε/75, της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - θεσαλονίκης και φυσικά τη διάθεση, ο επισκέπτης του νότου ίσως, φτάνει στη Λάρυμνα. Μετά την πρώτη ξενάγηση στο βυθό του Β. Ευβοϊκού κόλπου ακολουθεί η πανέμορφη Μαλεσΐνα. Ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος συστήνει την αρχαία πόλη Αλές· τα λείψανα νεολιθικής κατοίκησης, τις αρχαιότητες απ΄ τον 6" π.Χ. αι. μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια και το βυζάντιο, κι υστέρα τις υπέροχες παραλίες του για το επόμενο μπάνιο, τις τουριστικές εγκαταστάσεις για τη διαμονή και τα καταστήματα κάθε είδους για την εξυπηρέτηση και την ικανοποίηση των αναγκών (π.χ. τροφή και νερό) και των επιθυμιών (π.χ. θαλασσινές γεύσεις, κρασί, καφές και συνέχεια...).

Η συνέχεια αφορά την Αταλάντη (κέντρο της Λοκρίδας) και την παραλία της τη Σκάλα Αταλάντης. Η πόλη φιλοξενεί αρχαιολογικό μουσείο και μαυσωλείο ρωμαϊκών χρόνων "Χαμάϊθανάσης", καθώς και το χρώμα, την υποδομή και τη σύγχρονη κίνηση τεσσάρων εποχών. Το τρίκορφο Αταλαντονήσι είναι ακριβώς απέναντι, αλλά η γεύση του καλοκαιριού και της θάλασσας διαμένει στις τουριστικές εγκαταστάσεις και κινείται στα μαγαζιά στην παραλία της Σκάλας.

image1.jpg    image6.jpg

Έντονη γεύση θάλασσας έχουν και οι Λιβανάτες όμορφο ψαροχώρι με σημαντικές αρχαιότητες στη θέση Κΰνο στον Πύργο Λιβανατών. Η Αρκίτσα εκτός από τις ιδανικές της παραλίες και την τουριστική υποδομή, φιλοξενεί και το πορθμείο, που ταξιδεύει τους επισκέπτες στη Β. Εύβοια.
Για τα ταξίδια στη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόνησο (Β. Σποράδες) και τη Β. Εύβοια, υπάρχει το λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου, με κίνηση όλες τις εποχές του χρόνου. Για τη διαμονή στον Αγ. Κωνσταντίνο, υπάρχουν, η θάλασσα και οι σειρήνες της, το βουνό και οι νύμφες του, τα ξενοδοχεία, η αγορά, οι επιχειρήσεις εξυπηρέτησης και ψυχαγωγίας και οι άνθρωποι.
Μια βουτιά στο Ασπρονέρι κρίνεται επιεικώς απαραίτητη, αφού συνοδεύεται από πεντακάθαρα νερά και υπέροχη παραλία, ενώ η στάση στα Καμένα Βούρλα θεωρείται επίσης αδιαπραγμάτευτη. Μαγευτικές παραλίες, εντυπωσιακοί ορεινοί όγκοι, ιαματικές πηγές από τις πιο σημαντικές και σπάνιες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αξιοθέατα, το βυζαντινό μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, πλήρης τουριστική υποδομή και άπειρες δυνατότητες επιλογών ψυχαγωγίας, δραστηριοτήτων, αγορών, προτείνονται στον κατάλογο του διεθνούς θέρετρου... Ενώ η συνέχεια είναι πιο ήρεμη στις παραλίες του Καινούργιου, στη Σκάρφεια, στον Αγ. Σεραφείμ με την εντυπωσιακή του μαρίνα και στο Μώλο, που προτείνουν όμως απλόχερα τις θάλασσες του, τις ομορφιές και τη φιλοξενία τους στις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής. Η στάση στις Θερμοπύλες συνιστάται ανεπιφύλακτα για ιαματικό τουρισμό στις φημισμένες πηγές και προσκύνημα στο μνημείο των Θερμοπυλών. Λίγο πριν τη Λαμία, τη σύγχρονη πρωτεύουσα του χώρου της Φθιώτιδας στέκει το μνημείο του Αθανάσιου Διάκου στην Αλαμάνα. Κι αμέσως μετά η πόλη των τεσσάρων εποχών του χρόνου παρουσιάζει αρχαιότητες κι αξιοθέατα, το κάστρο, το αρχαιολογικό μουσείο, τα θρησκευτικά μνημεία, το κενοτάφιο του Αθανάσιου Διάκου και τον ανδριάντα του, το άγαλμα του ΄Αρη Βελουχιώτη, το Λαογραφικό Μουσείο, τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Δημοτικό Θέατρο, το Ιστορικό Αρχείο. Η πόλη αναπτύσσεται πάνω στα γερά θεμέλια του παρελθόντος, εξαπλώνεται γύρω απ΄ τις χαρακτηριστικές της πλατείες μέχρι τις έντονες ανηφόρες που οδηγούν στο λόφο του Αγ. Λουκά και αλλού, τα γραφικά της μονοπάτια και τους σύγχρονους δρόμους της.

image3.jpg    image2.jpg

image5.jpg   image4.jpg

[ 1, 2, 3 | Επόμενη ]